Finger food catering jest odmianą poczęstunku o wyglądzie drobnych przekąsek stworzonych tak, aby można było je zjeść na jeden kęs. Sprawia to, że w czasie ich jedzenia mamy możliwość całkowitego zrezygnowania ze widelców, noży i talerzy. Takie rozwiązanie idealnie nadaje się przy bankietach organizowanych w niewielkich obiektach, w przypadku dużej liczbie gości.
Finger food catering – w jakich sytuacjach sprawdzi się takie rozwiązanie?
Jedzenie „na raz” powinno pięknie wyglądać oraz dobrze smakować. Potrzebna jest pomysłowość, a dodatkowo użycie odpowiednich składników oraz zapał. Stworzenie finger food wymaga cierpliwości, poświęcenia i sporej ilości czasu oraz pracy, z tego względu najlepszym pomysłem może być skorzystanie z firmy dowożącej jedzenie.
Przekąski typu finger food prezentują się bardzo efektownie i zachęcają do zjedzenia swoim wyglądem. Wykorzystanie do ich przygotowania różnorodnych elementów powoduje, że przygotowany poczęstunek jest kolorowy i wygląda niebanalnie i tym samym zmienia sposób spojrzenia na dania serwowane w takiej formie. Do spożycia finger food catering nie potrzebujemy nawet stołu, bowiem możemy z łatwością posilić się na stojąco albo siedząc na ławce bądź fotelu.
Finger food – jak wygląda?
Skromne potrawy , które zjada się rękoma, są nazywane popularnie jako dania na jeden kęs, wszystko przez to, iż je się je bardzo szybko, unikając ubrudzenia przy tym siebie czy swojego ubrania. Liczy się jednak nie tylko sam wygląd dań, ale także ich smak.
Finger food catering pomoże przy organizacji urodzinowego poczęstunku czy bankietu firmowego. Wiele odmian różnych przekąsek powoduje, że jedzenie zasmakuje każdemu z gości bez względu na wiek. Wśród dań będzie coś dla smakoszy warzyw i owoców, ale dostępne są też mięsne przysmaki, a nawet smaki tradycyjnej kuchni polskiej. Przy wybieraniu menu należy ustalić listę dań oraz przekazać swoje propozycje i oczekiwania. Finger food catering daje możliwość podawania gościom ciepłych i zimnych dań. To jedzenie, które świetnie sprawdzi się w trakcie spotkań ze znajomymi i rodziną, ale nada się także na przeróżne konferencje i spotkania pracownicze. Doskonale sprawdzi się także w roli dodatku do dań głównych np. podczas przyjęcia weselnego.
Finger food catering to między innymi barwne kanapki, mini tortille z rozmaitymi dodatkami, kieszonki z ciasta francuskiego, tartinki, roladki warzywne, krakersy z warzywnymi dipami i mnóstwo innych smakołyków. Menu może być bardzo bogate, a po dodaniu doskonałej prezentacji poczęstunku otrzymamy połączenie idealne.